Disconfortul vaginal

 

+Cum arată de regulă o secreţie?

O secreţie clară, transparentă sau albicioasă este normală de la începutul ciclului şi până la ovulaţie. Începând cu jumătatea şi spre finalul ciclului secreţia devine mai cremoasă ca urmare a eliberării de progesteron. Dacă iei anticoncepţionale, secreţiile vor avea permanent un aspect cremos. Secreţiile sunt normale şi au rolul de a curăţa în mod natural vaginul.

+Secreţia este diferită decât în mod obişnuit?

Secreţiile care diferă de cele obişnuite pot fi cauzate de o modificare a echilibrului natural şi de o dezvoltare anormală a bacteriilor sau levurilor.

O secreţie albă închegată indică de regulă o infecţie provocată de levuri. De vreme ce fungilor le plac mediile călduroase, întunecate şi umede, orice face zona intimă să transpire poate favoriza apariţia uneia.

O secreţie gri însoţită de un miros neplăcut şi senzaţie de arsură poate indica prezenţa vaginozei bacteriene (VB). Dacă suspectezi că suferi de o infecţie vaginală, fă o vizită la medic sau la ginecolog.

+Cum putem şti dacă mâncărimea pe care o simţim este semnul unei afecţiuni mai serioase şi necesită atenţia medicului?

Orice simptome care persistă (durează mai mult decât câteva zile sau reapar cu regularitate) sau mâncărimi însoţite de arsuri, inflamaţie sau secreţii merită o vizită la medic. Alte semnale de alarmă la care să fii atentă includ dureri în timpul raporturilor sexule, modificări ale pielii la exteriorul vaginului sau dureri în timpul urinării. Acestea pot fi semne ale unei boli cu transmitere sexuală.

+Ce pot face dacă sufăr de o zonă intimă uscată?

Aceasta se poate datora unei transformări hormonale generată de menstruaţie, menopauză sau unei rezistenţe slăbite.

Dacă raporturile sexuale nu sunt atât de plăcute cât te aştepţi să fie, un lubrifiant sau un prezervativ lubrifiat se pot dovedi de ajutor. Nu folosi niciodată salivă pentru a umezi vaginul pentru că pH-ul salivei este diferit, iar bacteriile din gură pot să dăuneze protecţiei naturale a vaginului. Lactacyd Pharma are un pH echilibrat şi conţine ingrediente de hidratare pentru a asigura surplusul de hidratare necesar zonei intime. Dacă simţi că problemele tale sunt mai complicate, cere sfatul medicului sau ginecologului.

+Ce trebuie să fac atunci când am o iritaţie?

Zona intimă este roşie sau uşor umflată? Suferi de mâncărime? Atunci este posibil să te confrunţi cu o iritaţie vaginală care poate avea numeroase cauze. Poate că ai spălat zona intimă cu săpun obişnuit sau cu gel de duş. Iritaţia poate să apară şi în urma contactului cu reziduuri de urină sau fecale. Utilizarea hârtiei igienice parfumate sau purtarea de lenjerie intimă din materiale sintetice (de ex. tanga), pantalonii mulaţi sau dresurile pot de asemenea cauza iritarea zonei intime.

Lactacyd Loțiune intimă Calmantă are un pH echilibrat (3,5) şi conţine acid lactic endogen, precum şi extract de margaretă albastră cu efect calmant. Acesta ajută la redobândirea şi protejarea echilibrului natural al zonei intime. Dacă suspectezi că suferi de o infecţie vaginală, fă o vizită la medic sau la ginecolog.

+Exerciţiile fizice afectează echilibrul zonei intime?

Efortul fizic care nu este urmat de duş sau purtarea unui costum de baie umed mai multe ore te pot predispune la iritaţie. Drept urmare, se recomandă să îţi speli echipamentul de antrenament şi să faci duş după ce faci exerciţii fizice, precum şi să utilizezi un produs de îngrijire intimă, cum ar fi Lactacyd, pentru a te simţi proaspătă şi protejată.

+Antibioticele îmi pot afecta zona intimă?

Antibioticele pot la rândul lor să declanşeze infecţii, pentru că ele omoară bacteriile benefice din vagin, care ţin sub control levurile şi alte bacterii dăunătoare; ia un probiotic pentru a ajuta la combaterea acestei situaţii.

+Sperma afectează echilibrul pH-ului zonei intime?

Da, sperma poate afecta pH-ul vaginului. Zona intimă are un pH care variază între 3,8 şi 4,5. PH-ul spermei este ceva mai ridicat, în medie în jurul valorii de 7,0. Corpul se poate de regulă lupta cu asta, dar dacă zona intimă este sensibilă sau sistemul imunitar este slăbit, echilibrul natural poate fi deranjat. Se recomandă să foloseşti toaleta după fiecare contact sexual – urinarea după contactul sexual se poate dovedi de ajutor în prevenirea infecţiilor tractului urinar şi curăţarea urmelor de spermă.

Şerveţelele umede Lactacyd asigură o senzaţie plăcută de prospeţime imediat, consolidând echilibrul natural al zonei intime.

+Mirosul zonei mele intime este neplăcut, mai ales după contacte sexuale sau menstruaţie. Este normal?

Nu, un astfel de miros neplăcut nu este normal. Un miros neplăcut este un semn al unei infecţii vaginale. Se recomandă o consultaţie la medic sau ginecolog.

+Trebuie să folosesc un detergent special pentru lenjeria mea intimă?

Uneori, se poate dezvolta o alergie la unul sau mai multe ingrediente ale unui detergent, iar lenjeria (sau un alt obiect de îmbrăcăminte spălat) poate să cauzeze mâncărime şi/sau iritaţie. Dacă se întâmplă aşa ceva, alternativa este să încerci un detergent fără coloranţi şi miros. O altă cauză posibilă pentru disconfortul şi mâncărimea resimţite poate fi eliminarea incompletă a detergentului din haine sau lenjerie.

+Pot să folosesc produsele de îngrijire feminină Lactacyd pentru a vindeca o infecţie vaginală?

Produsele de îngrijire feminină Lactacyd nu vor vindeca o infecţie. Rezultatele testărilor arată că aceste produse de igienă feminină pot fi folosite în combinaţie cu un tratament pentru infecţiile vaginale. Lactacyd Loțiune intimă Calmantă poate ajuta la calmarea disconfortului vaginal.

+Dacă resimt in disconfort în zona intimă, ar trebui să folosesc un produs special de îngrijire?

Dacă resimţi un disconfort, un produs de îngrijire cu acţiune blândă, cum ar fi Loțiune intimă Calmantă, te poate ajuta să te simţi mai confortabil decât atunci când foloseşti un produs de îngrijire cu un agent de curăţare mai dur sau care conţine săpun. Un produs de îngrijire cu un agent de curăţare mai dur sau care conţine săpun poate cauza uscarea pielii din zona vulvară şi poate astfel cauza un disconfort real. Produsele Lactacyd au un pH echilibrat şi conţin acid lactic care respectă aciditatea naturală a zonei intime.

+Care este cea mai bună modalitate de a scăpa de mirosul asociat infecţiei vaginale sau dezvoltării excesive a bacteriilor?

Mirosul feminin este absolut normal şi apare la numeroase femei. Cu toate acestea, secreţiile vaginale apar la fiecare femeie într-o anumită măsură şi au un miros distinct. Pentru a te simţi mai proaspătă, este important să ai un program corect de igienă intimă. Produsele Lactacyd au un pH echilibrat şi conţin acid lactic, respectând astfel echilibrul pH-ului zonei intime. Lactacyd Fresh Gel pentru igiena intimă conţine ingrediente împotriva mirosului şi asigură o prospeţime de lungă durată.

+Ce este vaginoza bacteriană (VB)?

Vaginul adăposteşte în mod normal diferite tipuri de bacterii. Unele dintre aceste bacterii sunt „prietenoase“, în timp ce alte pot fi dăunătoare – există un echilibru fragil între aceste două tipuri. Un vagin sănătos este uşor acid (pH între 3,8 şi 4,5), iar acest nivel al acidităţii ţine bacteriile dăunătoare sub control.

Vaginoza bacteriană (cunoscută şi sub denumirea de VB) este o afecţiune care apare în prezenţa unui dezechilibru între aceste tipuri de bacterii şi a unei dezvoltări excesive a bacteriilor dăunătoare, asociată cu o creştere a pH-ului pe măsură ce aciditatea vaginului scade. VB este cauza cel mai des întâlnită a secreţiilor vaginale şi afectează până la 1 din 3 femei, inclusiv 20% dintre femeile însărcinate.

³ http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=1483

+Cum pot afla dacă sufăr de vaginoză bacteriană (VB)?

VB generează de regulă o secreţie vaginală alb-gri, cu un miros neplăcut. Multe femei cu VB cred în mod eronat că au o infecţie provocată de levuri şi iau tratamente pentru astfel de infecţii, dar care sunt ineficiente în cazul VB.

Infecţiile provocate de levuri sunt infecţii cu fungi care cauzează şi o secreţie vaginală de culoare albă, dar fără a avea un miros neplăcut; infecţiile provocate de levuri sunt de regulă şi cauza mâncărimilor. Cere sfatul farmacistului cu privire la tratamentele corespunzătoare situaţiei tale. Dacă secreţia vaginală este de culoare galbenă, verde sau maronie, ai sângerări sau dureri vaginale, trebuie să ceri sfatul unui medic sau să faci o programare la ginecolog. Dacă eşti însărcinată, consultă medicul sau ginecologul.

+Ce cauzează vaginoza bacteriană (VB)?

Cauza VB continuă să rămână un mister, dar nu este o infecţie cu transmitere sexuală şi nici nu este cauzată de o igienă personală necorespunzătoare. VB poate fi agravată de anumite lucruri, cum ar fi băile cu spumă, gelurile obişnuite de duş sau duşul. Se crede că acestea pot modifica nivelul acidităţii din vagin şi dezechilibra raportul între bacteriile prietenoase şi cele dăunătoare, deci evitarea lor se poate dovedi de ajutor.

+Cum se tratează vaginoza bacteriană (VB)?

VB se tratează de regulă cu antibiotice sub formă de tablete, geluri sau creme. Cu toate acestea, la multe femei VB este o afecţiune recurentă, în ciuda tratamentului.

+Ce este infecţia vaginală provocată de levuri?

Levurile sunt fungi prezenţi în mod natural în vagin. De regulă, ele sunt prezente în cantităţi reduse. O infecţie provocată de levuri apare atunci când în vagin se acumulează o cantitate anormal de mare de celule levurice. Deşi infecţia este una larg răspândită şi uşor de tratat, se poate dovedi deosebit de neconfortabilă.

+Ce anume cauzează infecţiile vaginale provocate de levuri?

Vaginul găzduieşte bacterii care ţin sub control cantitatea de levuri. Atunci când cantitatea din astfel de bacterii este afectată şi se produce un dezechilibru, celulele levurice se vor dezvolta în exces.

Cauzele uzuale ale dezechilibrului bacterian includ administrarea de antibiotice, o modificare a nivelului de estrogen datorată sarcinii sau terapiei de substituţie hormonală, anumite afecţiuni cum ar fi diabetul sau infecţia cu virusul HIV sau administrarea de anticoncepţionale, menstruaţia sau pătrunderea spermei în vagin în timpul raporturilor sexuale. Femeile însărcinate sau ajunse la menopauză sunt de asemenea predispuse la infecţii provocate de levuri.

+Care sunt simptomele infecţiei vaginale provocate de levuri?

Majoritatea femeilor resimt mâncărimi vaginale, dureri, o senzaţie de arsură în timpul urinării sau raporturilor sexuale, precum şi o secreţie albă, groasă, închegată şi fără miros.

+Dacă resimt in disconfort în zona intimă, ar trebui să folosesc un produs special de îngrijire?

Dacă resimţi un disconfort în zona intimă, un produs de îngrijire cu acţiune delicată, cum ar fi cele din gama de produse Lactacyd, te poate ajuta să te simţiţi mai confortabil decât atunci când utilizezi un produs cu acţiune mai dură sau un săpun. Un produs de îngrijire cu un agent de curăţare mai dur sau care conţine săpun poate cauza uscarea pielii din zona vulvară şi poate astfel cauza un disconfort real. Produsele Lactacyd sunt foarte delicate şi sunt concepute în mod special pentru pielea sensibilă a zonei intime.

+Ce este o spălătură vaginală şi ar trebui să practic aşa ceva pentru a mă simţi curată şi proaspătă?

Termenul de spălătură vaginală se referă la un dispozitiv care introduce un jet de lichid în vagin în scop igienic. Lichidul este de regulă apă sau o soluţie formată din apă şi substanţe chimice antiseptice.

Pentru că vaginul se curăţă singur, nu este nevoie să introduci dispozitive de spălare sau alte produse similare în vagin pentru a-l curăţa. Mulţi medici şi profesionişti în domeniul medical se opun cu tărie acestor spălături. Aceştia susţin că procesul este unul periculos pentru că interferează cu curăţarea naturală a vaginului şi cu echilibrul culturilor bacteriene ale acestuia. Această interferenţă poate deseori conduce la iritaţii, de cele mai multe ori sub formă de infecţii provocate de levuri sau vaginoză bacteriană (VB). Poţi obţine acea senzaţie de curăţenie şi prospeţime folosind un produs de îngrijire cu acţiune delicată, cum ar fi cele din gama produselor Lactacyd, care are o formulă specială care protejează împotriva mirosurilor şi disconfortului vaginal, pentru spălarea zonei externe (vulvare). Poţi folosi şi şerveţele umede Lactacyd atunci când eşti la serviciu, în aer liber, în timpul şi după exerciţii fizice şi aşa mai departe.