Rolul igienei

Curăţenia este cheia pentru a te simţi lipsită de grijă şi a arăta minunat. Fiecare femeie trebuie să cunoască cele mai bune metode de a-şi îngriji corpul – şi cu toate acestea aspectele legate de igiena feminină sunt discutate doar foarte rar. Îţi prezentăm în continuare anumite sfaturi care te vor ajuta să te simţi proaspătă şi încrezătoare, chiar şi în cele mai intime momente.

Ingredientele fac diferenţa

Pentru că zona intimă este delicată, este important să alegi produse de îngrijire care conţin ingrediente adaptate nevoilor specifice ale corpului femeii. Săpunurile cu parfumuri puternice sau deodorantele vaginale pot cauza iritaţii.

Asigură-te că utilizezi un produs care are o formulă dedicată igienei intime. Săpunurile obişnuite, gelurile de duş şi şampoanele au efecte nocive. Nivelul pH-ului zonei intime este mai acid decât cel al pielii de pe restul corpului şi se modifică odată cu modificările hormonale pe durata ciclului lunar. Produsele de îngrijire intimă de cea mai bună calitate sunt create acordând atenţia cuvenită acestui aspect.

Foloseşte-ţi mâinile

Fii atentă atunci când te speli folosind un burete sau o lufă. Textura spongioasă a bureţilor şi lufelor poate face ca acestea să reţină bacterii şi chiar mucegai, aşa că se recomandă să le păstrezi curate şi să le înlocuieşti frecvent. În ceea ce priveşte cele mai sensibile zone, cum ar fi zona intimă, cea mai sigură modalitate de a le păstra curate este să le speli uşor cu mâna folosind spumă.

Toate lucrurile făcute cu moderaţie

Este cu adevărat posibil să ajungi să fii prea curat! Fie că ne dăm sau nu seama, corpul nostru este implicat într-un proces permanent de echilibrare, reacţionând chiar şi la cea mai mică schimbare din programul nostru. Moderaţia este din acest motiv un factor necesar pentru o bună igienă. Expunerea excesivă la produse din săpun – inclusiv spumă de baie – poate conduce la infecţii, uscare şi disconfort. Experţii mai avertizează şi asupra spălării vaginale sau altor forme de curăţare la interior. Dacă totul merge bine, ar trebui să tepreocupi de curăţenie doar la exterior, lăsând interiorul să îşi poarte singur de grijă.