Sfaturi simple pentru o zona V fericită

Învaţă cum să previi infecţiile şi să asiguri confortul zonei intime

Schimbă absorbantele sau tampoanele periodic în timpul menstruaţiei.

Sângele are un pH alcalin care poate afecta aciditatea naturală a vaginului. Astfel, zona intimă devine mai vulnerabilă la dezechilibre în timpul menstruaţiei. Schimbă absorbantele sau tampoanele periodic şi foloseşte cel mai redus grad de absorbţie capabil să îţi satisfacă nevoile. Folosirea unor produse cu un grad de absorbţie prea ridicat poate crea frecare sau uscare.

Poartă lenjerie din bumbac şi schimbă lenjeria în fiecare zi.

Chilotul tip tanga sau pantalon scurt din dantelă sintetică poate fi foarte sexi, dar poate cauza şi frecare şi iritaţii. Încearcă să porţi cât mai mult cu putinţă lenjerie din bumbac sau alege un chilot sexi, dar cu partea din dreptul zonei intime din bumbac.

Dă corpului spaţiu să respire.

Purtarea de îmbrăcăminte strâmtă sau din materiale care nu permit pielii să respire, cum ar fi poliester, poate crea un mediu cald şi umed în care frecarea şi iritarea vulvei sunt foarte posibile. Pentru a evita iritaţiile şi infecţiile poartă îmbrăcăminte largă şi permeabilă, confecţionată din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, ori de câte ori este posibil.

Întăreşte-ţi muşchii planşeului pelvian.

Întărirea muşchilor planşeului pelvian este esenţială pentru sănătatea zonei intime pe toată durata vieţii – ca să nu mai vorbim despre plăcerea unei vieţi sexuale pline de satisfacţii şi de un mai bun control al vezicii urinare!

Mergi periodic la ginecolog.

Dacă ai 18 ani sau mai mult, vizitează periodic ginecologul pentru a fi consultată cu privire la posibile infecţii, anormalităţi sau cancer cervical. Nu este cea mai plăcută programare pe care o poţi face, dar în realitate este vorba de un control rapid şi nedureros, iar beneficiile pentru sănătate îl fac să merite.

Mergi la toaletă după un contact sexual.

Urinarea înainte şi după un contact sexual ajută la prevenirea infecţiilor tractului urinar care se pot produce atunci când germenii din vagin sunt împinşi spre uretră în timpul actului sexual. De asemenea, asigură-te că te-ai spălat pe mâini înainte şi după un contact sexual pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

Spală prosoapele periodic şi foloseşte un burete curat.

Foloseşte doar propriul prosop şi spală-l cu regularitate. Prosopelele de spălare sunt medii de creştere pentru bacterii, aşa că foloseşte unul curat de fiecare dată când te speli.

Spală zona intimă în fiecare zi cu un produs de îngrijire intimă echilibrat.

Zona intimă este unul dintre cele mai sensibile locuri de pe corp. De vreme ce vaginul îşi menţine singur propriul echilibru fragil al pH-ului care îl ajută să rămână curat în mod natural, nu este nevoie de curăţare internă (adică spălare vaginală). Continuă să speli zonele externe şi utilizează produse, cum ar fi Lactacyd, care sunt special concepute pentru utilizare în zona intimă şi respectă mecanismele corpului.

Ascultă-ţi corpul.

Acordă atenţie semnalelor cu privire la o posibilă problemă. Contactează medicul dacă ai motive de îngrijorare legate de buna funcţionare a zonei intime. Reţine că fiecare corp este diferit – o activitate, un produs, un articol vestimentar sau o poziţie sexuală pot să nu creeze nicio problemă unei femei, dar să dea multe bătăi de cap alteia.