Zona ta intimă

 

+De ce nu este suficientă spălarea cu apă?

Doar utilizarea apei pentru igiena zonei intime nu este suficientă – apa are un efect de curăţare, dar nu protejează echilibrul natural al zonei intime. Fă o comparaţie cu pielea de pe restul corpului tău – nu o cureţi, hidratezi şi protejezi doar cu apă, nu-i aşa?

Folosind Lactacyd ajuţi la protejarea echilibrului zonei intime, precum şi la curăţarea şi împrospătarea acesteia.

+Ce trebuie să fac atunci când resimt un disconfort şi am nevoie de un plus de îngrijire?

Există anumite momente când zona intimă poate avea nevoie de un plus de îngrijire. Acestea pot fi în legătură cu o rezistenţă scăzută, iritaţii sau fluctuaţii hormonale (spre exemplu în timpul menstruaţiei, sarcinii sau menopauzei).

Produsele Lactacyd Pharma sunt loţiuni de spălare cu o acţiune delicată şi fără săpun, ale căror formule au la bază un pH de 3,5. PH-ul din produsele Lactacyd se obţine din principalul ingredient, acidul lactic, alături de formula totală. Acest pH destul de redus ajută la redobândirea echilibrului natural al zonei intime.

+De ce se recomandă folosirea unui produs special pentru zona intimă?

Vaginul produce singur acid lactic, ca protecţie naturală. Modificările hormonale şi activităţi „inocente“ cum ar fi spălarea cu săpun obişnuit sau doar cu apă, purtarea de lenjerie strâmtă sau din materiale sintetice, raporturile sexuale sau chiar stresul pot afecta acest echilibru natural. Lactacyd te ajută să protejezi echilibrul zonei intime, având în acelaşi timp şi un efect de curăţare şi împrospătare.

+De ce nu sunt recomandate săpunurile obişnuite?

Săpunurile obişnuite sunt de regulă alcaline şi au un pH mai ridicat decât pH-ul natural al zonei intime. Drept urmare, săpunurile pot afecta echilibrul natural al zonei intime prin reducerea gradului de protecţie naturală şi o mai mare vulnerabilitate la probleme şi iritaţii. Săpunul se poate şi el dovedi nociv sau poate subţia biopelicula protectivă.

Toate produsele Lactacyd nu conţin săpun şi au un pH adaptat la cel al zonei intime.

+Mirosul vaginal este normal, iar dacă nu, ce pot face în acest sens?

Mirosul feminin este absolut normal şi apare la numeroase femei. Mirosurile normale pot fi cauzate de transpiraţie, bacterii şi fluctuaţii hormonale. Spălarea sau duşul zilnic cu apă călduţă (nu fierbinte) şi un produs de îngrijire cu acţiune delicată şi neiritativ, cum ar fi Lactacyd, te pot ajuta să reduci aceste mirosuri.

Dacă simţi un miros neobişnuit (neplăcut sau foarte puternic), acesta poate fi un semn al unei infecţii vaginale.

+Am nevoie de spălături vaginale pentru a mă simţi curată şi proaspătă?

Nu, spălarea interiorului vaginului nu este necesară. Vaginul se curăţă singur, astfel încât nu este nevoie să introduceţi dispozitive de spălare sau alte produse similare în vagin. În plus, spălarea cu duşul este un factor de risc pentru vaginoza bacteriană (VB). Te poţi simţi curată şi proaspătă şi utilizând doar un produs de îngrijire cu acţiune delicată cu agenţi de dezodorizare, cum ar fi Lactacyd, pentru a spăla zona externă (vulvară).

+Cum pot şti că sufăr de un vagin uscat?

Disconfortul poate fi resimţit în interior, în exterior sau în ambele locuri. Multe femei remarcă pentru prima dată uscarea vaginului atunci când contactul sexual devine inconfortabil sau în perioada de tranziţie spre menopauză. Un produs de hidratare feminină poate fi utilizat pentru a contracara uscarea vaginului şi a face momentele intime mai plăcute.

+Uneori simt mâncărimi înainte de menstruaţie. Este normal?

Da, este. Este foarte probabil ca aceste mâncărimi să apară din cauza fluxului sanguin mai intens către zona vaginală chiar înainte de menstruaţie. Îngrijirea intimă zilnică folosind unul dintre produsele de îngrijire Lactacyd poate ajuta la eliminarea oricărui disconfort. Cu toate acestea, dacă mâncărimea nu dispare odată cu menstruaţia, este posibil să existe o infecţie care impune o vizită la medic sau ginecolog.

+Este normal să am o secreţie vaginală?

Da, secreţiile generate de vagin sunt normale. Este o modalitate prin care corpul femeii se curăţă singur. Aceasta secreţie are tendinţa de a deveni mai abundentă şi mai groasă în mijlocul ciclului menstrual (în jurul momentului ovulaţiei) şi mai puţin abundentă şi mai apoasă în alte momente ale ciclului.

+Este normal pentru o femeie care nu este activă din punct de vedere sexual să aibă secreţii vaginale?

Da, toate femeile au un anumit nivel de secreţii vaginale datorate fluctuaţiilor hormonale. Secreţiile normale sunt un mod prin care corpul se curăţă singur. Dacă o secreţie are un miros neplăcut, o culoare anormală sau o consistenţă groasă coagulată, trebuie să consulţi medicul – poate fi cauzată de o infecţie vaginală.

+Mă confrunt cu un exces de secreţii vaginale. Este normal?

Secreţiile vaginale în exces pot fi un semn al unei infecţii vaginale. Aceasta este o situaţie des întâlnită în rândul femeilor aflate la menopauză datorită dezechilibrelor hormonale care predispun vaginul la infecţii bacteriene. Cere sfatul medicului sau ginecologului cu privire la medicaţia corespunzătoare infecţiilor vaginale.

+Ce înseamnă echilibrul pH-ului vaginal?

Un vagin sănătos conţine atât bacterii benefice, cât şi bacterii dăunătoare. În mod normal, bacteriile benefice sunt cele care predomină şi menţin pH-ul vaginului între 3,8 şi 4,5 (adică uşor acid). Însă femeile trec uneori prin anumite schimbări care pot face ca bacteriile dăunătoare să se dezvolte în exces. Atunci când se întâmplă acest lucru, bacteriile dăunătoare proliferează şi poate să apară o infecţie vaginală. Vaginoza bacteriană (VB) şi infecţiile provocate de levuri (candidoza) sunt cele mai răspândite astfel de infecţii. În cazul VB, pH-ul vaginului poate ajunge până la 6,0 sau chiar la valori mai ridicate în anumite cazuri. În cazul infecţiilor provocate de levuri, valoarea pH-ului nu se schimbă.

Produsele din gama Lactacyd au formule cu valori ale pH-ului de 3,5 sau 5,2. pH-ul din produsele Lactacyd este asigurat de principalul ingredient, acidul lactic, în combinaţie cu celelalte componente ale acestei formule speciale. Această valoare destul de redusă a pH-ului nu facilitează dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

faq-visual